WEBÁRUHÁZUNKBAN A HÁZHOZSZÁLLÍTÁS ÁTEMENETILEG SZÜNETEL, A HONLAPON KÍNÁLT TERMÉKEKET KIZÁRÓLAG A BOLTBAN TUDJÁK MEGVÁSÁROLNI ÉS ÁTVENNI!



8200 Veszprém Kistó u. 27.

(+36) 20-968-3723 (munkanapokon 9-17 óra között)
Email: info@kertimag.info



FŰMAG
GYEPTRÁGYA
KERTÉSZET
WEBÁRUHÁZ
NYITÓOLDAL

VÁSÁRÓI TÁJÉKOZTATÓ


<-GARDEN BOOM
<-GYEPTRÁGYÁK

ÖNTÖZÉS TIPPEK

FŰMAGOK

GYEPTRÁGYÁK

KÖNYVEK



Szórókocsik
Dísznövény tápanyagok
Kerti műtrágyák
Fű-, ágyásszegély
Szerves trágyák
Fümagkeverékek
Barenbrug fűmag
Gyep, fű, pázsit
Fümagkeverékek
Sport fűmagok
Kert és park füvesítés
Díszpázsit
Felújításhoz, gyors növekedésű fűhöz
Szárazságtűrő fűmag
Árnyéktűrő fűmag
Töltés- rézsüfűmag
Gazdasági-takarmány fűmagok
ICL -Scotts-Everris- fűmagok
Garden BOOM fűmagok
Gyeptrágyák
Telepítéshez, felújításhoz
Tavaszi gyeptrágyák
Nyári gyeptrágyák
Őszi gyeptrágyák
Általános gyeptrágyák
Gyomirtós gyeptrágyák
ICL-Scotts-Everris gyepműtrágyák
DYRA gyeptrágyák
Garden BOOM gyeptrágyák
Gyepmoha irtók
Vakond ellen
Komposztáló
A fűmag vetése
A gyeptrágya alkalmazása
Öntözés - Locsolás?

Van olyan fűmag a kínálatunkban, például a Sport fűmagkeverék, ami kevesebb mint 900 Ft/kg.

Mi az amit egy csomagban el tudunk küldeni?

pl.:
20 kg fűmag
20 kg fűmag, vagy pl.:
29 kg fűmag és gyeptrágya
20 kg gyeptrágya és 9 kg fűmag

Azonban, sajnos nem tudunk elküldeni egy csomagban pl. egy 20 kg-os és egy 10 kg-os gyeptrágyát, mert ezek együttes súlya a csomagolóanyaggal együtt meghaladja a postai csomagok max. 30 kg súlyhatárát.
Továbbá a 20 kg - os fűmaggal további terméket nem tudunk egybe csomagolni, mert a 20 kg fűmag teljesen kitölti a csomagoló zsákot.
Az egynapos szállítási határidővel megrendelt aru, csak a délig elküldött rendelések esetén érkezik meg másnapra.



visszatérés a webshop-hoz



Füvesítés utáni tápanyag utánpótlás

A gyep műtrágya, gyeptrágya alkalmazása

Mint minden élőlénynek, így a gyepnek is megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagra van szüksége. A vetett gyepek esetében is egy-két éven belül kimerül a talaj tápanyag tartaléka. A fű elveszti üde zöld színét, a gyep kiritkul és megjelennek a gyomok és a tápanyag hiány miatt legyengült pázsit, kevésbé tud ellenállni a betegségeknek.

Amennyiben a tápanyagot évente kellő mennyiségben és időközönként, a megfelelő technológiával pótoljuk, a gyep sűrűvé válik, így a gyom és a moha nem képes elszaporodni. A fű szép haragoszöld, a betegségekkel szemben ellenállóbb lesz és a szárazságot is jobban tűri.

Gyep műtrágyákban előforduló főbb tápelemek:

Nitrogén többek között fehérjék, aminosavak, nukleinsavak, klorofill alkotója. Enzimek alkotórészeként vesz részt az anyagcserében.
A növények gyökerei általában nitrát- és ammóniumion formában veszik fel. Szerves formában (karbamid) a levélen keresztül is felvehető.
Hiánya esetén a növekedés csökken, a vegetatív fejlődés lerövidül. Először az idősebb leveleken látható a világossárga, néha vöröses árnyalatú elszíneződés.

Foszfor létfontosságú sejtalkotórészek eleme. Részt vesz az energiaellátásban (ATP, ADP), az életfolyamatok szabályozásában(DNS,RNS), fotoszintézisben és szénhidrátszintézisben.
Elősegíti a csírázást és a gyökérképződést.
Hiányában a növények elmaradnak a növekedésben, a gyökerek rosszul fejlődnek, csökken a bokrosodás. A levelek kékeszöldek, esetenként vöröses árnyalatúak. Az idősebb levelek hamar elpusztulnak.
Túladagolása általában nem érzékelhető.

Kálium nem sejtépítő elem, de fontos szerepe van a vízháztartásban, elősegíti a növekedést, részt vesz a szénhidrát anyagcserében. Növeli a fagy és a szárazságtűrő képességet.
Hiányakor a levelek hervadtnak tűnnek, a levelek szélétől kezdve világoszöld foltok jelennek meg melyek később megbarnulnak.

Kalcium hatása csak részben specifikus, a sejtmembránok szerkezetét befolyásolja, a hosszirányú növekedést segíti.
Hiánytünetek: levelek deformáltak, széleik "kanalasak". Gyökereken barnulás és elhalás látható.

Magnézium a klorofill alkotórésze, szerepe van többek közt az asszimilációban, fotoszintézisben, és a N anyagcserében.
Hiányakor, először az idősebb leveleken jelennek meg sárga foltok és csíkok a levélerek között.
Füveknél a világoszöld levélen sötétzöld klorofill felhalmozódás látható.

Gyeptrágya választás

A Liebig-féle minimum törvény szerint a növények fejlődését, mindig az igényekhez képest legkisebb mennyiségben jelenlévő tápanyag határozza meg. Hiába pótolunk egy-egy tápelemet, ( pl. csak nitrogén műtrágya ) a fejlődést, a hiányzó tápelem korlátozza.
Ez az elmélet vonatkozik a környezeti tényezőkre is.
A nagy mennyiségű egyoldalú nitrogén trágyázás növelheti a gyomosodást és elősegítheti a gombás betegségek terjedését is. ( Janovszky 1988)

Mindezek figyelembevételével az évszaknak és a gyep állapotának megfelelő összetételű gyeptrágyát használjunk a gyep, ill. pázsit tápanyagpótlására.

Tavasszal a magasabb nitrogéntartalmú, nyáron a jobb szárazságtűrés érdekében egy káliumban gazdagabb, ősszel nitrogénban szegényebb, nagy kálium tartalmú gyepműtrágyát válasszunk a jobb áttelelés érdekében.
Moha képződés megelőzésére használjunk vas tartalmú gyeptrágyát.

A fűmag vetésekor a nagyobb mennyiségű foszfort tartalmazót részesítsük előnyben a csirázás elősegítése, ill. a gyökeresedésre gyakorolt hatása miatt. Különösen fontos ez a gyökérváltás időszakában, ami a kelés utáni 6-8. hétre tehető.

A gyepműtrágya kiszórása egyenletesen történjen, ne legyenek átfedések és gyeptrágya hiányos területek, hogy ne legyen növekedés- és színbeli eltérés.
A nem burkolt gyeptrágyákat a kiszórás után minden esetben öntözzük be az esetleges levélperzselés elkerülése és a jobb hatékonyság érdekében.




Alapvető követelmény az egyenletes vetés. Végezhetjük kézzel, de gyakorlat hiányában nem garantált, hogy egyenletes lesz. Ezért célszerűbb géppel vetni, amit...
(folytatás: Fűmag vetése)

A talaj előkészítés szakszerű elvégzése a szép gyep, ill. pázsit alapvető feltétele. A cél egy megfelelően aprómorzsás szerkezetű, kellő tömörségű és tápanyagtartalmú talaj kialakítása....
(folytatás:
Fűmag magágy előkészítése)


A fűmag tulajdonképpen a fagyok beálltáig, egész évben vethető, még a forró nyári napokon is, ha megfelelően tudjuk öntözni....
(folytatás: A gyeptelepítés ideje)

A termőhelyi adottságok,(talaj minősége, fény- és nedvességviszonyok, ill. öntözési lehetőség) a pázsithasználat módja és gondozási igénye alapján ajánlott kiválasztani a megfelelő keveréket....
(tovább:
A fűmagkeverék kiválasztása)


Pázsit? Gyep? Diszpázsit? Sportpázsit, sportgyep....
(tovább: Pázsit vagy gyep?)

...a hazánkban vadon termő fűfajok begyűjtésével és termesztésre ajánlásával lehetővé tették a mi viszonyainkat legjobban bíró fajok nemesítését...
(tovább:
A pázsitkultúra kialakulása )


Keresgélés,vásárlás --
a webáruház használata

- Bármit kiválaszthat, kosárba tehet.
- A kosár ürithető és újra tölthető.
- Ha "A vásárlás befejezése" gombra kattint, a következő lépésben még mindig módosíthatja a termékek számát (akár törölheti is).
- A vásárlás akkor végleges ha ön elküldi adatait.
Olvassa el a Vásárlói tájékoztatót // Cookie-k (sütik) kezelése

Természetesen az info@kertimag.info email címen email - ben is jelezheti vásárlási szándékát, leadhatja megrendelését.
Csak azokkal a levelekkel tudunk foglakozni, amelyben legalább telefonszámmal és névvel hitelesítenek. Minden beérkező megrendelés után telefonon egyeztetünk.



tápanyag utánpótlás...
Mint minden élőlénynek, így a gyepnek is megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagra van szüksége. A vetett gyepek esetében is egy-két éven belül kimerül a talaj tápanyag tartaléka. ... (folytatás: gyeptrágya alkalmazása )

Nitrogén hiányában a növekedés csökken...
Foszfor hiányában a gyökerek rosszul fejlődnek...
Kálium, növeli a fagy és a szárazságtűrő képességet...
Kalcium a hosszirányú növekedést segíti...
Magnézium a klorofill alkotórésze...
(tovább:
A műtrágyákban előforduló főbb tápelemek)


az évszaknak és a gyep állapotának megfelelő összetételű gyeptrágyát használjunk a gyep, ill. pázsit tápanyagpótlására....
(tovább:
Gyeptrágya választás )